Zoeken Zoeken
Menu

Voor volwassenen

Zo werkt Kairos

1
Aanmelden

Je kan bij Kairos terecht met een verwijzing van je huisarts, een behandelaar van een andere instelling of de reclassering.

Wij behandelen jongeren en volwassenen met ernstige psychische problemen die met justitie in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen. Na ontvangst van de verwijzing door jouw huisarts of de reclassering word je gebeld voor een afspraak voor een eerste gesprek, dit noemen we de ‘intake’.

Lees meer Inklappen Pijl
2
Intake

Het eerste gesprek heet een intake. Tijdens de intake maken we kennis en brengen we samen in kaart wat er aan de hand is.

Wij willen begrijpen waar je hulp bij nodig hebt en hoe de problemen zijn ontstaan, maar ook wat er goed gaat. Zo kunnen we bepalen waar je hulp bij nodig hebt.

Wij vinden het belangrijk om jouw omgeving te betrekken bij de behandeling. Het is helpend als je iemand die belangrijk voor jou is meeneemt naar het intakegesprek.

Lees meer Inklappen Pijl
3
Adviesgesprek

In het adviesgesprek bespreken we samen hoe jouw behandeling er uit gaat zien. Dit leggen we vast in een behandelplan.

Ben je door de reclassering naar Kairos verwezen? Dan wordt de reclassering ook uitgenodigd voor het adviesgesprek. Als je wil, is het prettig als jouw begeleider mee komt naar het adviesgesprek. Ook bij dit gesprek is het fijn als je iemand meeneemt die belangrijk voor jou is.

Soms kan Kairos toch niet de juiste hulp bieden. Dan geven we een advies over andere mogelijkheden om hulp te krijgen.

Lees meer Inklappen Pijl
4
Behandeling

In de behandeling helpen we je om (de oorzaken van) jouw gedrag te begrijpen en te veranderen. Zo helpen we je om grensoverschrijdend of delictgedrag in de toekomst te voorkomen.

Je krijgt manieren aangeleerd om toekomstig grensoverschrijdend of delictgedrag te voorkomen. Ook kijken we naar wat er al goed gaat en hoe we dit verder kunnen versterken of uitbreiden; denk aan vriendschappen, werk of sport.

Soms is het nodig om eerst een beter beeld te krijgen wat er aan de hand is en hoe jouw gedrag is ontstaan. Dan starten we met een diagnostisch onderzoek of delictanalyse.

Lees meer Inklappen Pijl

Praktische informatie

Kosten en vergoeding - +

Als je door uw huisarts wordt verwezen, wordt jouw behandeling betaald vanuit je ziekteverzekering. De behandeling gaat wel ten koste van je eigen risico. Dat is ten minste €385. Als je zelf een hoger eigen risico hebt gekozen, betaal je een hoger deel van de zorgkosten.

Als je door de reclassering wordt verwezen dan wordt de behandeling betaald door justitie. Er zijn dan voor jou geen kosten. 

Wachttijden - +

Soms kan het zijn dat een intake of behandeling niet direct wordt gestart. Dan is er sprake van een wachttijd.

Je vindt een overzicht van de verwachte wachttijden op onze pagina wachttijden .